Arbetssätt - Bröllopsfotograf Peter Martinsson

Arbetssätt

Vi träffas några dagar eller veckor innan fotograferingen för att lära känna varandra och prata igenom era önskemål såsom omfattning, plats och typ av bilder. Vi skriver också ett avtal om vad som ska genomföras.

Vid porträttfotografering kommer jag i viss mån att styra posering men försöker också fånga de spontana ögonblicken. Under vigsel och fest är min roll mer dokumenterande och jag försöker att synas så lite som möjligt.

Jag vet hur viktiga bilderna är för mina kunder. Är det någon gång ingenting får gå fel så är det vid ett bröllop. Därför använder jag mig uteslutande av professionell utrustning såsom Canon’s senaste fullformatsmodeller. Med dubbla kamerahus försäkrar jag mig om att inga tekniska problem ställer till det. För att säkerställa att inget händer med era bilder så använder jag dubbla minneskort i mina kameror, jag gör backuper omedelbart efter genomförd fotografering – och kopiorna sparas på olika geografiska platser.

Dagen efter bröllopet får ni något smakprov från bilderna och några veckor senare får ni en personlig länk till ett webbalbum där ni kan minnas tillbaka till dagen samt börja fundera på förstoringar och album. Just album ligger mig varmt om hjärtat. Visst är det bra med digitala bilder men ett riktigt album ger något att hålla i och samlas kring. Titta gärna på några av de album jag gjort under menyn "album" ovan.

Genom mina kontakter med andra fotografer har jag goda möjligheter att erbjuda en ersättare för mig, om jag skulle drabbas av sjukdom eller olyckshändelse.

Men mitt arbete har bara börjat när fotograferingen är gjord. Efteråt kommer det tidskrävande urvalet och redigeringen. Färdig är jag först när ni har fått era bilder levererade digitalt, på papper, canvas, i ett album - eller vad ni än valt. Era bilder ska vara ett minne för livet!

Powered by SmugMug Log In