Arbetssätt - Bröllopsfotograf Peter Martinsson

Arbetssätt

Vi träffas några dagar eller veckor innan fotograferingen för att lära känna varandra och prata igenom era önskemål såsom omfattning, plats och typ av bilder. Vi skriver också ett avtal om vad som ska genomföras.

Vid porträttfotografering kommer jag i viss mån att styra posering men försöker också fånga de spontana ögonblicken. Under vigsel och fest är min roll mer dokumenterande och jag försöker att synas så lite som möjligt.

Jag använder mig uteslutande av professionell utrustning såsom Canon’s senaste modeller och med dubbla kamerahus försäkrar jag mig om att inga tekniska problem ställer till det. För att säkerställa att inget händer med era bilder så använder jag dubbla minneskort i mina kameror, jag gör backuper omedelbart efter genomförd fotografering – och kopiorna sparas på olika geografiska platser.

Dagen efter bröllopet får ni något smakprov från bilderna och några veckor senare får ni en personlig länk till ett webbalbum där ni kan minnas tillbaka till dagen samt börja fundera på förstoringar och album. 

Genom mina kontakter med andra fotografer har jag goda möjligheter att erbjuda en ersättare för mig, om jag skulle drabbas av sjukdom eller olyckshändelse.


Mitt arbete har bara börjat när fotograferingen är gjord. Jag känner mig nöjd först när du har bilden utskriven och klar i din hand, på papper, canvas eller i ett album - och du känner att du har ett minne för livet!

Powered by SmugMug Log In